Suara Rakyat Kunak

Suara Rakyat Kunak
Suara Rakyat Suara Keramat

ESPN's Bottom Line Widget

Rakan Blooger ( Suara Rakyat Kunak )

Suara Rakyat Kunak ( Google+ Followers )

Sabtu, 14 Januari 2017

Inilah Doa Dan Amalan Untuk Menyembuhkan Rabun Mata
Doa dan amalan untuk menyembuhkan rabun mata ini asalnya dikongsikan oleh Ustaz Muhammad Abdullah atau lebih dikenali sebagai Ustaz Amin di laman youtube beliau.

Menurut ustaz Amin, doa ini beliau dapat semasa menziarahi ulama di Makkah. Kami kongsikan semula di sini supaya semua mendapat manfaat dan kebaikan dari perkongsian doa ini insyaAllah.

Amalan ini mesti dibuat setiap kali solat Fardhu

Caranya:

Rapatkan dua jari seperti gambar di bawah

 Selawat 3 kali - Allahumma solli 'ala muhammad wa 'ala ali muhammadBaca 3 kali ayat ini - la ilaha illallah  nurul 'ain muhammadur rasulullah qurratu 'ainTiupkan pada jari dan gosokkan sendi jari pada mata dari dalam ke luar

 Kemudian baca lagi pada jari Surah Qaf ayat  ke 22 (mula dari fakasyafna...)dan sapukan pada mata sekali lagi.بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
فَكَشَفۡنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلۡيَوۡمَ حَدِيدٌ۬ 
Maksudnya : maka kami(Allah) singkapkan daripada engkau(manusia) tabirmu penutupmu lalu pandanganmu pada hari menjadi tajam. 

Menurut ustaz, seorang yang memakai cermin mata selama 30 tahun telah mengamalkan doa dan amalan ini Alhamdulillah dalam masa 6 bulan power cermin matanya 600 kedua -dua belah telah turun dan boleh melihat tanpa menggunakan cermin mata.

Video lengkap doa dan amalan untuk menyembuhkan rabun mata boleh dilihat di bawah.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

http://wnstory.blogspot.com/2017/01/inilah-doa-dan-amalan-untuk.html?m=1

Tiada ulasan: