Suara Rakyat Kunak

Suara Rakyat Kunak
Suara Rakyat Suara Keramat

ESPN's Bottom Line Widget

Rakan Blooger ( Suara Rakyat Kunak )

Suara Rakyat Kunak ( Google+ Followers )

Isnin, 28 Mac 2016

Rakyat Hidup Penuh Kesusahan, 1st Lady Beli Baju USD44 Ribu....Betul Kaya...

Rakyat Hidup Penuh Kesusahan, 1st Lady Beli Baju USD44 Ribu....Betul Kaya...

Chinchilla Coat Rosmah Pula Jadi Perhatian Di Laman Sosial - USD 44,990 Harganya?

Gambar Rosmah memakai coat bulu yang viral di laman sosial. Kot bulu itu dikenali sebagai Chinchilla coat.

Kalau la yang pakai kot itu adalah manusia-manusia yang tah sapa-sapa tah, takde sapa pun nak heran.

Tapi disebabkan yang pakai kot bulu Chinchilla itu adalah Rosmah Mansur, wanita yang paling kontroversi, popular dan hot di Malaysia sebab asyik dikaitkan dengan itu ini jek maka ianya menarik perhatian orang ramai.

Sebenarnya. Bagi orang biasa macam aku. Bila tengok Rosmah Mansur pakai coat bulu di atas aku tak rasa apa-apa. Nak tahu kenapa? Jawapan dia simple jek. Aku tak kenal coat tue, aku tatau dia punya harga, aku punya level kehidupan sebenarnya tak memungkinkan untuk aku peduli dengan benda2 yang macam Rosmah pakai sebenarnya.

Ini pun aku tahu sebab orang yang bagitau di media sosial. Kalau tidak sampai ke mampos aku tatau apa ke benda coat yang Rosmah pakai tue beb.

KAH KAH KAH

Jika kau google ;

So ia memang item popular dan dikaitkan dengan lambang kemewahan. Chinchilla coat neh ialah coat bulu. So bila ia coat bulu maka sudah la tentula ia datang dari 'benda' yang menghasilkan bulu tersebut. Itulah yang aku faham.

Then aku taip Chinchilla di google ;

Nampak gayanya apa yang aku fikirkan pada awalnya memang betul la. Ini link rujukan untuk bacaan penuh : Apa Itu Chinchilla Coat.

Dan bulu untuk Chinchilla coat itu datangnya dari binatang yang comel ini ;

Dan ini pula yang tersebar di laman sosial ;

Betul ka harga coat tue mahal seperti itu? Aku taktau. Cuma yang aku tahu selepas melakukan sedikit pembacaan maka aku dapati ;

1. Kualiti

2. Jenama

3. Jenis rekaan

4. Bilangan unik (maksudnya keluaran ada satu atau dua je ke di dunia ini)

5. Tempahan khas

6. Pernah dipakai oleh ikon terkenal

Mempengaruhi harga satu-satu pakaian tersebut. Yes. Memang aku google serba sedikit, Chinchilla coat juga dikaitkan dengan lambang kemewahan.

Dan gambar2 di atas (Rosmah dan harga) disebarkan oleh Chegubard disini.

Kalau betul la macam neh punya mahal harga coat yang Rosmah pakai.. pehhh.. kau bagi aku duit tue lebih bagus arhhh Rosmah. Kurang2 boleh gak aku beli rumah. Apa guna aku jadi anak angkat kau kalau satusen pun tak dapat? Kata kau tue ibu kepada kami semua.

Amenoworld

http://suarakamiibaru.blogspot.my/2016/03/rakyat-hidup-penuh-kesusahan-1st-lady.html?m=1

Tiada ulasan: